Nestas - Mozaiek > Ons aanbod > Peuters en kleuters

Peuters en opvang

De dagopvang en de voor- en naschoolse opvang worden verzorgd door Prokino.

Bij Prokino Kinderopvang staat “Samen – Ondernemen – Groeien” centraal. Prokino biedt kinderen de ruimte te ontspannen en zich te ontwikkelen. Maar veel meer nog: zij geeft kinderen een tweede 'thuis' gevoel. Kinderen kunnen naar hartenlust spelen, ravotten, sporten, knutselen en vriendschappen aangaan.

Dagopvang Prokino zorgt ervoor dat alle kinderen bij MKC Mozaïek liefdevol verzorgd worden. Met een leuk activiteitenaanbod voor kinderen van 0 tot 4 jaar krijgen kinderen ruimte om te ondernemen en te groeien, ieder op hun eigen wijze. Wij bieden VE (voorschoolse educatie) aan met het programma Uk & Puk. De pop Puk stimuleert jonge kinderen op een speelse manier in hun ontwikkeling waarbij het vrij spelen centraal staat. Door een slimme combinatie van activiteiten krijgen ze in een veilige omgeving grip op de wereld. De kinderen worden begeleid door professionele pedagogisch medewerksters met een VE-kwalificatie.

Kinderen kunnen voor en na schooltijd terecht op de buitenschoolse opvang van Prokino. Op BSO-locatie KC Mozaïek werkt Prokino met een uitdagend en afwisselend aanbod vanuit DoenKids. Een activitheek met activiteiten op het gebied van sport, spel, creatief, techniek, natuur, muziek en koken. Aanmelden/inschrijven Meer informatie over de opvangmogelijkheden bij Prokino? Surf naar www.prokino.nl. Aanmelden kan ook via de site via de knop ‘Inschrijven kinderopvang’. De afdeling klantenrelatie is bereikbaar via klantenservice@prokino.nl of 088-230000.

De peuterspeelzaal wordt verzorgd door onze partner SDK.
De Peuterspeelzaal is er voor alle peuters in Dordrecht. Spelen bij de Mozaïek is niet alleen goed voor de ontwikkeling van kinderen maar vooral ook heel leuk en uitdagend.

Op een Peuterspeelzaal wordt vaak gewerkt met een voor- en vroegschoolse educatie programma om de peuters voor te bereiden op de basisschool. Deze activiteiten zijn uitdagend leerzaam en spreken bij kinderen tot de verbeelding. Ouderbetrokkenheid staat bij een Peuterspeelzaal hoog in het vaandel.

Met de Mozaïek werken we aan een doorgaande lijn en doet de Peuterspeelzaal mee met de feesten en vieringen van de school. Er is een samenwerking op velerlei gebied met partners. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bezoekje van de bibliotheek voor een voorleesuurtje. Kom gerust langs voor een rondleiding!